Basrecept Gelé

Gelé passar till mycket, bland annat kött och husmanskost. Gör din egen gelé på saft från valfria bär eller frukter och Gelésocker Multi. Snabbt och gott!

ca 1/2 liter

PT10M

15 minuter

Betyg (266 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 dl avrunnen bär- eller fruktsaft
4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2-1 minut. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda geléglas eller burkar. Förslut. Förvara kallt.

Oöppnad burk har en hållbarhet på ca 2 månader i kylskåp. Var alltid noggrann med hygienen när du kokar gelé och använd bara rena redskap, bestick och burkar.

Tips. Smaksätt gärna gelén med lite sherry, portvin eller konjak. Eller låt ett par kvistar örtkrydda som t ex mynta eller timjan koka med.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.