Ingredienser
750 g äpplen
Smet
3 dl Dansukker Strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl fin glutenfri mjölmix
1msk fiberhusk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 dl kokosflingor
150 g rumstempererat margarin
3 ägg
1 dl vaniljyoghurt
Till formen
margarin
kokosflingor
Dansukker Rörsocker Strö
Instruktioner
Smöra små runda form och strö de med kokosflingor och rörsocker. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär äpplehalvorna i tunna klyftor och lägg i formen. Lägg alla torra ingredienser i en skål och blanda väl. Tillsätt margarinet, äggen och yoghurten och rör till en jämn smet som bres ut över äpplena. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Serveras ljummen med lite vaniljkesella, vaniljsås eller vaniljglass till.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.