Anisbröd

Sockerdoppade anisbröd till julen är ett måste för norrbottningar. Anisbröd påminner om munkar, men är annorlunda i smaksättning och form.

ca 45-50 st.

ca 2 tim.

Betyg (1 st)

Ingredienser

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
1 1/2-2 msk stött anis
ca 15 dl vetemjöl
750-1000 g kokosfett

Limesocker/Kardemummasocker
2 dl Dansukker Strösocker + skalet av
1 lime/2 tsk kardemumma

Kanelsocker/Kokossocker/Vaniljsocker
2 dl Dansukker Strösocker + 3 tsk kanel/
2 dl kokos/1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken och låt svalna till 37°C.

Lös upp jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet tillsammans med sirap, salt och anis.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min.
Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Dela degen i två delar och kavla ut till ca 60x45 cm och ca 1/2 cm tjock. Skär ut
8 cm långa och 3 cm breda bitar. Skär två hack på långsidan av bitarna. Eller skär till valfria former. Låt bitarna jäsa ca 20 min.

Rör ihop valfri sockerblandning i en skål och ställ åt sidan.

Värm upp kokosfettet till 180°C, använd en termometer för att se temperaturen eller lägg i en liten bit deg i fettet. Får degen fin gyllenbrun färg efter ca 1 min har fettet rätt temperatur.

Fritera några bröd i taget tills de fått en fin gyllenbrun färg, i ca 2-3 min.

Doppa i valfri sockerblandning och låt svalna på ett bakplåtspapper.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Julgodis

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Saffranscones

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Citron- och ingefärsmarmelad

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Sagolik chokladtårta

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Vintersaga

Glögg och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.