Ingredienser
Havrebotten
150 g smör
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havremjöl
1 nypa salt
Ananasfyllning
1 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 burk krossade ananas á 425 g (ca 300 g utan saft)
Tillbehör
Dansukker Florsocker
vispgrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Smält smör och blanda i rörsocker, vetemjöl, havremjöl och salt. Rör till en jämn deg och låt svalna. Smörj en springform, cirka 22 cm i diameter. Tryck ut degen i formen med mjölade fingrar.
Blanda ägg, crème fraiche, muscovadorörsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Häll av saften från den krossade ananasen och släng. Rör ner den krossade ananasen i smeten. Fördela smeten över pajbotten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Dofta över florsocker och servera med vispgrädde.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.


Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!