Ingredienser
50 g jäst
50 g flytande margarin
3 dl mjölk
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk salt
2 dl rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl special
Pensling
ägg
Garnering
2 msk sesamfrön
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till ca 30° och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt rörsocker, salt, margarin och rågmjöl. Arbeta därefter in vetmjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela den i 12 lika stora bitar som rullas till bullar. Gör ett hål mitt i varje bulle. Klipp bullarna som en fläta runt om hålet. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. sätt ugnen på 225°.
Pensla bullkransarna med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Koka äggen i 1 minut. Placera därefter äggen i hålet i bullen. Grädda äggredena mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Serveras som kuvertbröd.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.


Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!