Ingredienser
100 g mörk choklad, av god kvalitet
50 g smör
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 tsk kakao
2 tsk rivet apelsinskal, gärna obesprutat
2 msk ägglikör
Garnering
1 dl Dansukker Florsocker
Instruktioner
Smält choklad och matfett i en gryta på svag värme på spisen. Ta grytan från värmen och rör ner florsocker, kakao, apelsinskal och likör. Låt svalna något innan krämen ställs i kylskåp för att bli helt kall. Forma runda bollar med en sked som doppas i varmt vatten. Rulla tryfflarna i florsockret. Förvaras svalt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan är ett av våra mest älskade bakverk och kan varieras med smaker som salt karamell, hallon, hasselnöt, kokos, apelsin och chili. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.