Ingredienser
3 ägg
2 äggulor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Glykossirap
5 dl vispgrädde
250 g mörk choklad, smält
100 g nougat, hackad
Skal från 1 apelsin, gärna obesprutad
Instruktioner
Lägg ägg, äggulor, vaniljsocker, socker och glykossirap i en värmetålig skål.
Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med elvisp i 6-8 minuter eller tills smeten är ljus och tjock. Ta bort från värmen och låt svalna något.
Vispa grädden. Blanda ner grädden försiktigt i äggblandningen tills det blir en jämn smet.
Häll ner den smälta chokladen och hackade nougaten. Rör ihop och tillsätt apelsinskalet.
Häll i en 2 liters form eller två mindre formar och frys i 6 timmar eller över natten.
Ta fram en stund innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!
Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.
Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!
Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.
Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.
Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.