Ingredienser
1 kg rabarber
1 citron, gärna obesprutad
6 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 l vatten
3 msk äppelcidervinäger
Instruktioner
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Skölj och skiva citronen. Lägg i en stor skål.
Blanda socker, vatten och äppelcidervinäger i en skål och rör tills sockret löst sig. Häll blandningen över rabarbern och citronerna.
Låt stå inomhus i 3 dygn. Täck med handduk och lock. Rör om minst en gång per dag.
Sila och häll upp på varma, väl rengjorda glasflaskor. Förslut och låt stå i rumstemperatur 1-2 dygn, tills det börjar kolsyras. Ställ inte flaskorna för varmt för då kan de mögla. Förvara sedan i kyl minst en vecka.
Var noggrann med hygienen när du gör bubblet.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!
Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.
Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!
Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.
Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.
Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.