Ingredienser
6 dl vatten
1 kg bär av valfri sort
6 dl Dansukker EKO Socker
Smakalternativ
lingon
jordgubb + ca 1 kruka basilika
krusbär
hallon + 20 rosmarinstjälkar
röda vinbär + 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
500 g körsbär + 500 g rabarber
Instruktioner
Koka upp vattnet och tillsätt bären. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker och eventuell smaksättning. Låt koka några minuter tills sockret smält. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.
Sila saften genom en finmaskig sil eller för klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.
Hållbarhet cirka 1-2 veckor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!
Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.
Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!
Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.
Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.
Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.