Brownietårta med fluffig maräng

En riktigt härlig tårta med fyra lager. Läcker browniebotten, hallonkräm, chokladmousse som avslutas med en maräng som du bränner av innan servering.

1 tårta cirka 8-10 bitar

Betyg (110 st)

Ingredienser

Browniebotten
50 g mörk choklad, hackad
50 g smör
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Hallonkräm
200 g hallon, frysta
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg, lätt uppvispat
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
20 g smör

Chokladmousse
50 g mörk choklad
100 g färskost
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Maräng
4 stora äggvitor (ca 1dl)
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap

Instruktioner

Browniebotten
Smält smöret i en kastrull, ta bort den från värmen och rör ner den hackade chokladen.
Vispa ägg och socker luftigt.
Tillsätt chokladsmöret och sikta ner kakao, mjöl och bakpulver.
Häll smeten i en pappersklädd springform, cirka 20 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter i cirka 175 °C. Låt svalna.

Hallonkräm
Koka hallonen tillsammans med gelésocker multi och vaniljsocker i cirka 5-7 minuter.
Dra bort från plattan och tillsätt ägg och smör. Rör ihop och låt svalna.
Bred ut hallonkrämen på den avsvalnade browniebotten. Ställ i frysen.

Chokladmousse
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Värm grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ in i kylen och låt svalna.
Tillsätt färskosten och vaniljsockret och vispa tills blandningen är krämig. Blir den för tjock, tillsätt lite ovispad grädde.
Ta fram botten ur frysen och bred på chokladmoussen ovanpå hallonkrämen. Ställ tillbaka i frysen.

Maräng
Vispa äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.
Ta av bunken från värmen och häll äggvitorna i en mixerskål. Vispa marängen i minst 10 minuter, tills den svalnat. Ställ i kylen i cirka 30 minuter.
Spritsa eller bred marängen över tårtan och bränn av ytan med en gasolbrännare.
Den färdiga tårtan kan med fördel förvaras i frysen. Kom bara ihåg att tina den i kylskåpet, i minst 3 timmar, innan den ska ätas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.