Fruktsocker
Fruktsocker är en sockerart som förekommer naturligt i frukter, bär, grönsaker och honung. Fruktsocker ger en frisk och god smak och framhäver smaken hos andra ingredienser som till exempel frukt, bär, choklad och grönsaker.
Fruktsocker används med fördel i kalla rätter såsom desserter, på flingor och på frukt. Sockret är dessutom perfekt i kalla drycker eftersom det löser sig snabbt och enkelt.
Mått och vikt: Fruktsocker
1 dl = ca 70 g
1 msk = ca 12 g
1 tsk = ca 4 g
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1700 kJ/400 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 100 g |
- varav sockerarter | 100 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.

Baka med citron och apelsin
Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!